Statsminister: Tilbyr FIFA-president fra Færøyene

Den færøyske regjeringssjefen, Kaj Leo Holm Johannesen, kaster seg ut i kampen om Sepp Blatters avløser som president for kriserammede FIFA. Den tidligere landslagskeeperen og politikeren mener at Færøyene bør være et godt forslag for de høye herrer og damer i FIFA når avløseren for Blatter skal velges.

Johannesen, som også er leder for partiet Sambandsflokkurin, står ellers for en politikk som har som mål at Færøyene ikke skal være en selvstendig nasjon, men en del av Danmark. Partiet mener blant annet at Færøyene skal med i EU, som en del av det danske medlemskapet. Samtidig mener han at Færøyene på andre områder skal ha frie tøyler.

Hans siste utspill er at Færøyene kan bidra på den globale scenen som selvstendig aktør, og har på sin Facebook-profil, etter at Blatter trakk seg, anbefalt at det færøyske fotballforbundet, FSF, foreslår en færøysk kandidat som president for FIFA:

«Færøyene har virkelig bevist i internasjonal fotball, at vi vil noe, og FSF har gjort en god jobb siden vi startet å spille mot de store. Vårt landslag er ut fra de forholdene vi har vår stolthet både ut i verden og her hjemme. Jeg vil med dette be ledelsen i FSF om å tilby at Færøyene overtar presidentvervet i FIFA. La oss tørre enda mer utenfor fotballbane, slik som vi har vist at vi gjør på fotballbanen», skriver Kaj Leo Holm Johannesen.

Johannesen har selv vært aktiv i idretten siden barneårene, i all hovedsak som keeper i fotball. Han var keeper for A-laget til HB (Havnar Bóltfelag) fra 1984 til 2002. Med mer enn 300 kamper innehar han rekorden for flest kamper for klubben. Med klubben ble Johannesen dessuten færøysk mester i 1988, 1990 og 1998.

Han var med på Færøyenes herrelandslag i fotball 1988–1994, og spilte fire landskamper for A-laget i perioden 1991 og 1992. Blant annet var han med i kvalifikasjonskampene for EM i 1992 og VM i 1994. Johannesen var med alle 90 minuttene i vennskapskampen mot Norge på Ullevaal Stadion den 12. mai 1992, som Norge vant 2–0. Han var reservemålvakt i mange landskamper, også i den berømte EM-kvalifikasjonskampen i Landskrona, der Færøyene slo Østerrike 1–0.

Kaj Leo Holm Johannesen er fremdeles aktiv, og deltok i 2014 på det såkalte Rynkeby-sykkelrittet, et dansk initiativ, der det skal sykles fra Danmark til Paris, og overskuddet går til kreftforskning. Det finnes i dag sykkellag som starter denne turen i Norge og på Færøyene, for siden å møte de danske syklistene i Paris. I 2014 var et lag fra Færøyene første gang med, og blant disse var Johannesen. Han har også planer om å være med i årets ritt til Paris i starten av juli.

«Faroe has really proven in international football, that we want something, and FSF has done a good job since we started playing against the big nations. Our national team is based on the conditions we have, and is our pride both out in the world and at home. I hereby ask management to FSF to offer that the Faeroe Islands takes over the presidency of FIFA. Let try even more outside football, as we have shown that we do on the football field » (Kaj Leo Holm Johannesen, prime minister Faroe Islands)

En kommentar om “Statsminister: Tilbyr FIFA-president fra Færøyene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s